DWAALGAST

'Het is gemeen,' zei Bobbie snikkend. 'U had beloofd dat ik naar huis mocht. Ik zeg heus niks tegen papa en mama. Echt niet. Ik kan heel goed een geheim bewaren.' In Overlaren aan de Maas raakt de 7-jarige Bobbie Dorenbosch vermist. De politie die een grootscheeps onderzoek opzet denkt aan ontvoering voor losgeld. Voormalig zeeman Max Muizelaar, vriend van Bobbies moeder, gelooft er niets van. Helemaal niet als hij ontdekt dat er meerdere veroordeelde pedofielen vlakbij de plek wonen waar het jochie verdween. Ondanks een verbod van de politie zich met de zaak te bemoeien, zet Max Muizelaar zijn eigen onderzoek voort. Geholpen door zijn Chinese zakenpartner Nian-Zu, diens familie en een minderjarige junk, probeert hij in een race tegen de klok te achterhalen wat er gebeurd is. En dan blijkt de waarheid erger dan hij kon vermoeden.


COSTA KILLER

Nederland is in paniek. Tijdens de heetste zomer van de eeuw heeft een seriemoordenaar de Hollandse kust uitgekozen als doelwit. Zijn prooi: jonge blonde vrouwen. Het politieonderzoek rammelt aan alle kanten,de samenwerking tussen korpsen is een fiasco, de pers schreeuwt moord en brand en politici en advocaten roeren zich. De chaos is compleet. Onwetend van de terreur waaronder Nederland gebukt gaat probeert Rotterdamse particulier rechercheur P.B. Lebandowski de moord op een bevriende Belgische heler op te lossen. Het spoor leidt naar een levensgevaarlijke psychopaat die als huurling in Afrika diverse moordtechnieken heeft geleerd en verfijnd. P.B. denkt een spoor van hem te vinden in Marseille waar hem duidelijk wordt dat hij geen jager meer is maar prooi.

DE VAL VAN '74

De Nederlandse journaliste Vivian Schuilenburg raakt tijdens een reportage in het buitenland vermist. Haar collega Bob Laroo onderzoekt de zaak en het spoor leidt naar München. Daar blijkt Schuilenburg op gruwelijke wijze te zijn vermoord.
De zaak krijgt een bizarre wending als Laroo ontdekt wat ten grondslag ligt aan de moord: Vivian was een complot op het spoor rond de finale van het WK voetbal in 1974. West-Duitsland moest wereldkampioen worden. De opzet was zo geraffineerd dat ook enkele Nederlanders meewerkten, zonder dat zelf te beseffen. Deze ontdekking plaatst Laroo bovenaan de dodenlijst van een onbekende man, die ten koste van alles wil voorkomen dat het complot ontrafeld wordt. Want dan komt de gruwelijke waarheid over hem en zijn inktzwarte verleden aan het licht. En dat mag nooit gebeuren.